Виртуална фотоизложба - Бабинден

Честит празник, мили жени!

В нашата общност от години се събираме да празнуваме Бабинден по това време. За съжaление тази година е по-различна. Пандемията ни попречи да се съберем. Но не може да ни попречи да сме заедно в спомените и мислите си. Предлагаме ви една малка виртуална фотоизлижба от мигове, откраднати от предишни години. Честитим празника на акушерките Виолета Фратер, Мария Кунчева и Естер Новаков.

Честит Бабинден!

A budapesti bolgár egyház vízkereszti szertartása a Dunán - 1931.

Iván-nap

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a mai napon jelentette be a IX. kerületi Vágóhíd utcai ingatlan szomszédságában álló Szent Cirill és Szent Metód Bolgár Ortodox Templom udvarán tartott sajtótájékoztatóján, hogy bolgár önkormányzati, oktatási és kulturális központ épül Budapesten, Ferencvárosban. A nemzetiségi intézmény várhatóan 2-3 éven belül készül el a magyar és a bolgár kormány támogatásával, összesen mintegy 3 milliárd forintból: a magyar kormány 2,6 milliárd forintot, míg a bolgár kormány 1 millió eurót, azaz több mint 350 millió forintot biztosít a beruházásra.

A bolgár közösség a támogatás fejében lemondott egy Bajza utcai állami tulajdonú ingatlan használati jogáról.

Az államtitkár szerint a beruházás jól példázza a két nemzet együttműködését, valamint azt, hogy Magyarországnak és Bulgáriának is fontosak az itt élő bolgárok. A bolgárok több száz éves magyarországi jelenléte meghatározó mindkét nemzet tekintetében, az utóbbi száz év pedig valódi fejlődést jelentett a bolgár közösség számára - mondta Soltész Miklós.

Befejeződött a Bolgár Művelődési Ház bővítése!

Képek